VI. Femeile inteligente in timpul liber

Cluburile din Capitala au fost intotdeauna umplute de pitipoance si corespondentii lor masculini, precum si de alti figuristi si neamuri proaste, mai cu seama in ultimul deceniu, de cand s-a dat liber la prostie. Pana aici, nimic nou sub soare. Cum era de asteptat insa, acest lucru a sadit in mintile masculine o sumedenie de prejudecati inguste legate de femeile inteligente.

Chipurile, o posesoare de intelect are instincte extraordinare de alergie vis-a-vis de dobitoace si dobitoci in asa hal incat pe ele n-ai cum sa le descoperi niciodata respirand acelasi aer cu „niste” bieti atomi sociali – si sa-mi fie cu iertare insa nu le pot numi persoane. Carevasazica, ele sunt cel mai adesea plasate intr-un anumit spatiu, probabil in spatele unui morman de carti, zacand triste, departe de locurile in care prostia e expresiva iar stupiditatea spectaculoasa. Nu mai pui ca acestea deseori poarta chipul unor ratuste urate – si lucrurile n-au cum sa stea in veci pururi altfel!

Permiteti-mi sa spun: Ei na!?Adica o femeie inteligenta nu merge in cluburi si in pub-uri, nu se distreaza, nu rade, nu-si pune un decolteu, o croiala stramta, un toc? Ea nu se machiaza, nu merge la sala, nu e in ton cu moda pentru ca nu are si alte nevoi umane in afara celor intelective. Ce impresie de suprafata! Lucru care ma face sa cred ca barbatul actual e inconjurat de un nor imens de confuzie si risca sa se rataceasca sau chiar se rataceste in el. Cum vine asta: o „desteapta autentica” este o urata prin definitie si alta esenta ea nu are?! Apoi daca judeci asa, din prima, inseamna ca esti idiot. Daca judeci din a doua, inseamna ca esti idiot cu intarziere.

Parca s-a creat un complot in care uratenia fizica si jalnica platitudine a vietii se circumscriu in mod automat inteligentei. Si, mai cu seama, acest lucru nu e doar firesc ci e si recomandat. Altfel risti sa iti pierzi credibilitatea si „urmaritorii”.

Recursul infantil la acest calificativ de care purtatoarele de inteligenta parca nu mai pot scapa mi se pare ceva intre scandalos si ridicol. De aceea, cred sa se impune „o halta de ajustare”. In ceea ce ma priveste, stiu, pertinamente, ca inclin sa fiu o femeie „360 de grade” fara a-mi periclita in vreun fel dexteritatea mentala. Deci nici vorba de un Einstein reamenajat ca Bula! Si desi nu exclud faptul ca inteligenta poate imbraca si forme urate, respingatoare – fizice sau de caracter, exista si femei, domnule draga, de-o frumusete eclatanta. Iar faptul ca ele „se si petrec” in timpul liber, ca au ceea ce se numeste „barul casei”, ca merg la brunch-uri sau chiar targeteaza cluburile ca loc de destindere, nimic din toate acestea nu sunt de natura sa incetineasca demarajul matinal al creierului.

Dupa cum v-ati dat deja seama, postarea de fata este un cordial <S-o crezi tu!>, o manusa aruncata in fata tuturor celor care inca se mai asfixiaza cu asemenea dejectii.

O scriu si o semnez,

<Casandra Ionita>

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: