XIII. Generatia Z – generatia marilor trandavi

Mi-e din ce in ce mai clar cum televiziunea autohtona si-a propus, poate inca de la propria-i infiintare, daca nu o <scoatere din pepeni>, cel putin o indobitocire nemaipomenita a populatiei sale. Unde vezi cu ochiul, numai reclame inepte, emisiuni de toata pomina si, bineinteles, cireasica de pe marele tort, doamnele si domnii de la stiri, toti de-o figura grava si impozanta, ceea ce ii face, in chip tragic, asemanatori si intersanjabili. Si desi rubrica meteo ramane poate cea mai rezonabila parte a jurnalului, de cele mai multe ori, insa, am fost batuta pe umar si invitata sa sting televizorul.

Dar, sa revenim la fondul problemei. Intr-unul din momentele in care micului ecran ii era ingaduit sa functioneze, o veste mi-a cutremurat gleznele, de parca m-as fi trezit brusc, in toiul celei mai linistite nopti, ca sub un mare asediu. Toate posturile TV zbierau aproape la unison aparitia unei noi generatii, Generatia Z(en), a celor nascuti dupa anul 1995. Asa si, care este problema? N-am inteles!

La drept vorbind, nu mi-a luat mult timp sa ma lamuresc. Problema era ca Generatia <lu’ peste prajit> era o generatie cu totul si cu totul lipsita de perspectiva, mai mult decat dornica de <a taia frunza la caini> si pretentioasa „pe masura”. Iar discursul lor – idiotenia intruchipata, de aia se si vorbeste de generatia celor < far’de minte> – un fel de „6 cai frumosi” in varianta infantila: c-asa le-a venit lor la gura. Mie imi aduce mai degraba cu Generatia tinerilor indolenti – niste putori crase, niste rable notorii, niste gioarse, caci imi vine greu a crede ca acestia frizeaza mai curand nebunia de parca ar fi cu totii nascuti din aceeasi mama <nu cu toate tiglele pe casa>.

Pe scurt, capacitatea lor de a ne stupefia se dovedeste infinita, de vreme ce pentru ei, virtutiile sunt altele iar trandaveala – stil oficial. Si cum figura cu posmagii se pare ca nu a disparut, as adauga faptul ca acestia par ca nu vor face parte niciodata din categoria celor mahniti sau angoasati ca nu au job. In schimb, ei se vor scufunda in rolul puturosului incorigibil care prefera sa moara spanzurat de consateni decat sa isi inmoaie singur posmagii. Nu stiu de unde atata lene pe capul lor! S-ar cadea sa li se spuna, de pilda: „Sunteti niste trantori si va voi palmui”. Caci nu-mi vine in minte cum o persoana decenta si-ar putea infrana vreodata iritarea la auzul vorbelor lor.

Sa munceasca ei 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana? Nu-i a buna! Doamne fereste – de cand n-au mai pomenit ei o asemenea cruda si inutila punere in jug a vietii lor. Carevasazica, e mai bine sa-ti tii mintea si mainile ocupate cu cate-o felie de pizza si o consola de PlayStation. Ei bine, nu!

Propun sa le dam cate-un ghiont. Nu e cazul sa ii lasam sa faca „pe desteptii”. Interesul national ne cere sa nu ne ratam rolul de calai, Doamne iarta-ne. Si tot interesul national ne cere sa le extirpam nemilos <superioritatea nativa> specifica doar unui < IQ redus de prost fabricat> prin recurs la tema datoriei de cetatean.

Caci indeplinirea acesteia nu inseamna a sta pe canapea si a invata sa-ti sortezi gunoiul. Nu e suficient. Indeplinirea datoriei de cetatean implica intocmai o desteptare din sinistrul <somn cel de moarte> care ii va „inghiti de vii”. Repercusiuni pentru noi? Cu nemiluita!

 Draga noua generatie, nu fi proasta, asadar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: