XXII. Rasfoiri de Facebook si de Instagram

De fiecare data cand deschid aplicatiile de Facebook si Instagram obisnuiesc sa procedez in felul urmator: unesc degetul mare cu cel aratator si cel mijlociu intr-un singur punct si le urc usor la frunte. Apoi cobor in centrul abdomenului, iar de acolo duc mana la umarul drept, apoi orizontal la umarul stang, murmurand ingrozita „Doamne fereste!”.

Si nu ai avea cum sa nu o faci, cand ai dinaintea ta marele nenoroc al natiei care iti inabuse privirea cu tot soiul de aparitii ridicole si iti chinuie stomacul cu un mare val de greata!

Filtre peste filtre, uite burta – nu e burta, si-ar fi cu pacat sa nu-i apreciezi prin amabilitatea sfantului „like” abdomenul plat cu <6 patratele definite> editat cu sarguinta din varful patului sau de la inaltimea propriei sale canapele. 

Nu sunt conflictogena, insa uneori imi vine sa le lovesc in aripa cu intrebarea „carevasazica, tu esti chiar…tu? sau doar o ratusca dismorfica perfect ascunsa in spatele celebrelor <duck face>, <fish lips>, Dumnezeu stie cum!”. Si ca sa fiu cinstita, idiosincrasia si cinismul meu ar fi fost in acest caz neinsemnate fata de napasta care le-a lovit de-a dreptul creierele.

Dintre dansele, cele mai vrednice de luare-aminte sunt cele care isi propun sa mai adauge cu dibacie cate un strat de zugraveala peste cele 2 degete de fond de ten ori dara de fard de ploape intinsa pana peste obraji, plus vreo 10 filtre menite sa-i mascheze „nasucul” proeminent, o alungire de chip frumos ratata si gata inselatoria – ca sa vezi pana unde s-a ajuns cu magaria… 

Dincolo de aceste idealuri de frumusete datatoare-de-orbire, imaginea intriganta a barbatului care motaie precum o curca plouata intr-o cada plina ochi cu spuma si presarata cu fel de fel de saruri de baie si uleiuri aromatice imi provoaca disconfort si ameteala.

Cand si cand, un pahar de vin rosu asezat pe o margine a cazii, un aranjament floral rezemat de un bideu, un sir neintrerupt de lumanari parfumate si alte lucruri care iti incrunta instantaneu privirea – fac, de altfel, si mai sumbra atmosfera.

Pesemne ca prostia este eterna si, prin urmare, intratabila, de vreme ce barbatul a ajuns sa se pozeze tantos in firescul formelor sale ascunse, pe ici, pe colo, de cateva bule de spuma. 

Iar pe altii ni-i releva ca pe niste indivizi cu harul de a „porunci” poporului care cade, vrand-nevrand, la grele dileme <ce sa faca – cum sa faca> pentru a trece de propriile rataciri, caci numai in a lor intelepciune cardinala se vor gasi, negresit, pildele cele mai drepte si mai adevarate. 

Ei sunt, ca sa zic asa, oameni seriosi, cu filosofie, care prin maximele lor „memorabile”, (prost) interpretate sau (pur) imaginate, ne indestuleaza curiozitatea cea mai nobila, ne mantuie de toate patimile si naravurile si ne prelungesc, cum s-ar zice, viata. Sau cel putin asa cred ei!  

In fata tuturor acestora, singurul sfat pe care pot eu sa il dau cu inima impacata este urmatoarul: TRATATI-VA!

O scriu si o semnez,

<Casandra Ionita>

{poză preluată de pe https://medium.com}

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: