XXIII. Oportunistul de serie in tiraj fortat

Usor-usor ajung la concluzia ca in spatele fiecarui om se afla cate un mic oportunist care daca nu obtine de la tine intocmai ceea ce-si doreste, te va mai imbrobodi putin, c-asa e el, insistent, caz in care va mai poposi o vreme pe nervii tai, apoi, din lipsa de rentabilitate, va recurge numaidecat la misterioasa disparitie, cea in stil Houdini. 

Nu degeaba romanii spun in mod uzual: interesul poarta fesul, atat cat e! Cand nu mai e, ei, brusc, se reorienteaza. Caci fesul este purtat tocmai de aceia care au tot interesul sa il tina pe cap. Asta-i logica! 

Or, obisnuindu-ne cu aceasta situatie, nu ar trebui sa ne mire lejeritatea cu care omul pe care pana mai ieri il admiram renunta numaidecat la reputatia sa, picand cu brio testul de bunavointa si generozitate cu care initial defila inzorzonat ca un manechin.

Tocmai de aceea contemporanii nostri sunt mai rai decat stramosii lor primitivi: pentru ca NU te astepti sa fie niste „salbatici” fara scrupule!

De aici decurge si faptul ca, in viata, prietenii se numara exclusiv pe degetele de la o mana. Iar cine inca nu pricepe asta o sa si-o ia cam in barba! Pentru ca de cele mai multe ori, in fata noastra nu se prezinta eroii adevarului si a altor virtuti, ci tocmai campionii lipsei de capatai. Iar scopul lor nu este nici pe departe transparenta, ci disimularea in toata maretia ei. Pesemne ca acestia au fost daruiti cu un talent in plus. Si dintr-un anumit punct de vedere, ar trebui sa le fim recunoscatori. 

Caci, chiar si asa, stapanind la perfectie „arta” lor, repeziciunea cu care acestia se dau, totusi, in vileag se dovedeste capabila sa satisfaca pe toata lumea: pe noi ne fereste de decadenta aliantelor de circumstanta, salvandu-ne ani buni din viata, iar pe ei ii repune pe drumul la capatul caruia se afla tocmai cei ce ii merita cu prisosinta. 

Asa se face ca viata ii plaseaza intr-o situatie de tipul „fiecare nas isi are nasul” unde numai unul dintre nasi primeste satisfactie. Celalalt primeste, in schimb, „una bucata palma” incasata in plina figura, ca un soi de iluminare.

Caci mi se pare ceva mai mult decat firesc ca firul karmei sa ii arunce pe cei afectati de oportunism direct in bratele ratarii. De unde decurge limpede ca rolul nasului este, fara indoiala, foarte important. In fond si la urma urmei, el este cel care orchestreaza totul. Adica el este cel care face mutarea de la trombonist la trombonit. 

Cat despre lectia din spatele „aventurii”, ea se lasa asteptata destul de mult, dar cand apare, ipocritii vor ramane, la drept vorbind, cu gurile cascate!

Justitie poetica, nu altceva!

O scriu si o semnez,

<Casandra Ionita>

{poză de masummim50 via https://steemit.com}

Un gând despre „XXIII. Oportunistul de serie in tiraj fortat

Adăugă-le pe ale tale

  1. Exista inca mari oportunisti pe care karma inca nu i-a asezat la locul lor. Am ceva exemple! Dar sper ca pana la batranete sa vad cum viata ii aseaza acolo unde le e locul: in anonimat si dizgratie. De aceea nu am ales niciodata sa ma razbun pe cei care mi-au facut rau…am preferat sa las timpul sa propriile lor alegeri sa-i “rezolve” !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: