XXVII. Emanciparea bufonului: bufonul „healthy & fit”

Cum moda formelor rubensiene a apus demult iar regretata Marilyn Monroe care a facut candva istorie este considerata, mai nou, doar o simpatica „purcica” a timpurilor trecute, femeia moderna a inceput sa isi roteasca debusolata capul de jur-imprejur si intr-un acces de genialitate a decretat sa-si reantreneze gustul pornind crestineste pe calea frunzelor de salata si a supelor cu galusti, unde galusca propru-zisa lipseste cu desavarsire.

Fireste, ceea ce a urmat apoi a fost pura nebunie caci aceasta Milady a mileniului 3, nevrand sa arda la foc mocnit ca o lumanare care se termina indecis, a dat de-a valma, facand adevarate cozi in mai toate salile de fitness cu dorinta precisa de a-si mai „netezi”, carevasazica, cele trei randuri de „burticuta”. Caci, vorba aceea, pentru a intra in rand cu lumea buna e nevoie de un intreg stil.

Dar cum caile Domnului sunt intortocheate, Doamne-Doamne, din oboseala sau plictis, a cam uitat-o agatata de bicicletele din camerele de spinning sau de manerele benzilor de alergare, indopata pana la refuz de tot soiul de suplimente, cu tragica posibilitate de a se reversa. 

In urma cu mai multi ani, am preluat si eu, la modul cel mai serios, aceasta preocupare pentru sport, aceasta moda a vremii in care m-am afundat ca un zigot fericit, frecventand cel mai adesea o anumita sala in particular. Intr-una din zile, pe cand imi faceam constiincios incalzirea, am auzit in treacat 2 dudui spunandu-si una alteia, cu o resemnare de-a dreptul cinica, „hai mai bine sa mergem la cutare si cutare fast-food, caci miscarea asta chiar mi-a starnit niste pofte nebune”.

Cumva, nici eu nu-mi explic cum, ele traiau cu impresia ca o alergare de 2 metri le-ar fi consumat calorii cat pentru un an intreg. S-ar fi cazut sa zic: „Mare grija, doamnelor, cum combinati 2 surse distincte de proteina, cu precadere pe cele de tip junk-food, ca s-ar putea sa va treziti peste noapte cu 2-3 masuri mai implinite.”

Din pacate, cam asa functioneaza lucrurile la noi in <Romanica>: mai o discutie pe WhatsApp, mai o rasfoire de Facebook si Instagram, mai o sedinta photo in oglinda, mai un schimb de pareri cu colega de sala, si gata antrenamentul. Apoi in „alergare usoara” pana in zona de food court.

Desigur ca in acelasi registru, dar intr-un cu totul si cu totul alt stil, forma barbatului a fost si ea rescrisa pentru a acomoda cele mai noi trasaturi impuse de modernitate. Asa se face ca, mai nou, barbatul s-a transformat, la randu-i, dintr-o vietate mica, plapanda si dezosata in cea mai mare si grea pasare de pe pamant, antrenandu-si cu constiinciozitate toate grupele musculare din corp, mai putin, ce-i drept, picioarele si „mintea”.

Pare o meteahna destul de actuala in societatea romaneasca, lucru lesne observabil daca ne uitam, pur aleatoriu, in mai orice sala de fitness. Iar de aici incolo incepe regnul Animalia. Cum s-ar spune, cui nu i-a ramas onoarea de-a fi prost traieste probabil in capul vreunui frustrat, caci mi-e foarte greu sa inteleg cum a avea un fizic masculin remarcabil echivaleaza cu a-ti pierde, la drept vorbind, proportionalitatea.

Luand, pur si simplu, nota de ambianta, salile de fitness au ajuns sa semene mai curand cu adevarate rezervatii naturale de experimente ratate, unde barbatul contemporan face parte mai degraba din grupul pasarilor picioroange de o frapanta supraabundenta de penaj in segmentul superior al corpului. <Mare ti-e gradina, Doamne! Poarta-i deschisa si prostii sar gardul!>.

Si dupa cum bine spunea cineva odata „Pamantul e minunat, pacat ca e locuit”, as continua in aceeasi nota marturisind cu buzele-mi muscate ca: „Patria-mi va fi draga atunci cand veti avea mila de biata mea inima si veti disparea”.

O scriu si o semnez,

<Casandra Ionita>

{poză preluată de pe https://www.threestooges.com}

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: